Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: marts, 2023

Gatavosim sušī mājās 3

Attēls
 2.Sušī pildījums Sušī var būt ļoti dažādi pildījumi kuri dos visdažādākās garšas buķetes un tie ir atkarīgi tikai un vienīgi no tā ko mūsu garšas kārpiņas mīl. Daži vispopulārākie sušī pildījumi -  1. Nigiri (Rīsi + Zivju gabaliņi) 2. Maki (Rīsi + Zivis + Dārzeņi) 3. Uramaki (Īpaši lieli + Pārklāti ar sezama sēklām vai garšvielām) 4. Sashimi (Saldētas zivis bez rīsiem) Vienmēr var izveidot savu sušī kombināciju kuru baudīt.  L abu apetīti!

Gatavosim sušī mājās 2

Attēls
  1. SUŠĪ RĪSI  - Pirmais etaps ir rīsu pagatavošana. Labāk izvēlēties kvalitatīvākos rīsus kuri ir piemēroti sušī. Īsteni japāņi izvēlas (Koshihikari rīsus) īpaši piemērotus, saldus un lipīgus. - Rīsus rūpīgi izskalo, lai noņemtu cieti un netīrumus. (3-4x) Tomēr, ja rīsi ir ļoti netīri var būt nepieciešams izskalot vēl vairākas reizes, līdz ūdens ir skaidrs.  - Kad rīsi ir izskaloti tad ļauj tiem atpūsties uz stundu vai divām, lai noņemtu lieko mitrumu pirms vārīšanas. - Rīsus vajadzētu vārīt uz zemas uguns, lai nodrošinātu, lai tie neizkūst un saglabā savu formu. - Kad rīsi ir izvārīti mums jādod tiem atdzist un nedaudz atpūsties, lai tie iegūtu lipīgumu kuru mums vajag. - Pirms izmantosim rīsus sušī pagatavošana, tos ir ieteicams samaisīt ar sušī etiķi, cukuru un sāli, lai piešķirtu tiem perfektu garšu un konsistenci. Latvijā sušī rīsi -  - Es ieteiktu nigiri, maki un uramaki rīsus. Vislabāk ir ņemt no Japānas pārtikas veikaliem.

Gatavosim sušī mājās

Attēls
Kas vispār ir sušī ? - Sušī ir Japānas virtuves ēdiens, kas sastāv no rīsiem kas pārklātas ar dažādām sastāvdaļām. Tas ir ļoti populārs ēdiens visā pasaulē un to var atrast daudzos restorānos un ēdnīcās.